Yritys

omakuva_valokuvaaja

Mikä on Tarukuva?

Tarukuva on valokuvaaja ja kuvataiteilija Taru Leinosen kuvista ja kuvankäsittelyn osaamisesta syntynyt yritys. Leinonen haluaa tarjota oman ammattitaitonsa käyttöön kaikille, jotka haluavat säilyttää tärkeät hetket kuvina.

Ihmisen elämänkaareen mahtuu paljon ikuistettavia hetkiä. Niistä tärkeimmissä kannattaa luottaa valokuvaajan ammattitaitoon.

Tarukuvan vahvuuksia ovat studio- ja miljöökuvaukset, asiakkaan toiveiden mukaiset kuvausjärjestelyt, sekä aito läsnäolo valokuvaustapahtumassa. Näiden lisäksi Tarukuva jälkikäsittelee kuvat ammattitaidolla ja vedostaa asiakkaan valitsemat kuvat valokuvapaperille tai esimerkiksi puulle.

Tarukuva – Rakkaudesta valokuvaan

”Yksi oman elämäni käännekohdista oli, kun sain lahjaksi käytetyn järjestelmäkameran vuonna 1997. Sen jälkeen minua ja kameraa ei ole juuri saanut erotettua toisistaan. Kuvasin kaikkea ja kaikkialla. Halusin oppia. Esimerkiksi lapseni syntymän jälkeen käytin lähes kaiken vapaa-aikani kirjastossa: toisella kädellä heijasin vaunuja ja samalla ahmin silmilläni kaiken, mitä löysin valokuvaamiseen liittyen. Harjoittelin itsenäisesti ja kävin kursseja. Siitä valokuvaaja-Taru alkoi kehittyä.

Koska halusin tehdä kuvan ja valokuvan kanssa töitä, niin hakeuduin taiteen alan ja valokuvataiteen koulutukseen. Viimeisin koulutukseni on valokuvataiteen maisteri. Olen parhaimmillani erityisesti muotokuvaamisessa. Ihmisen kuvaaminen on tavattoman antoisaa ja mielenkiintoista, joskus jopa mystistä.

Kuvaajan ja kuvattavan vuorovaikutus on avainasemassa siinä, millaisia valokuvista tulee. Kuvaustapahtuma on parhaimmillaan hyvä muisto ja kuvattava saa kokea olevansa ainutlaatuinen.”

Digiaika nostaa esiin hyvän valokuvaajan tarpeen

”Ihmisillä on paljon kuvaamisvälineitä käytössään, ja valokuvia otetaan paljon. Minusta on hienoa, että valokuvaaminen on suosittu harrastus, ja ihmiset myös tottuvat olemaan valokuvissa eri tavoilla. Samalla kun ihmisten omat valokuvaustaidot karttuvat, niin esimerkiksi juhlakuvilta odotetaan yhä enemmän. Minulla on annettavaa valokuvaajana juuri tässä ajassa.